Ryoutei Matsuko

HangZhou China

Three stories old house on the Xihu lakeside was renovated to 2 types of Japanese Restaurant. We planned traditional Japanese restaurant on the second and third floor which has calm atmosphere.

exteriorfulldes ©2020 Sensor Images
exteriorfulldes ©2020 Sensor Images
entrance ©2020 Sensor Images
entrance ©2020 Sensor Images
 entrance ©2020 Sensor Images
entrance ©2020 Sensor Images
 entrance ©2020 Sensor Images
entrance ©2020 Sensor Images
 entrance ©2020 Sensor Images
entrance ©2020 Sensor Images

The entrance of restaurant is planned on the second floor where it has low ceiling height, so it is very important to design the walls as eye-catching ones. For the entrance wall, we disassembled the traditional ASANOHA pattern to two different geometric layers, one layer has diamond pattern and the another has the equilateral triangle pattern. In front of the wall we can recognize it as ASANOHA, but it gradually shifts toward the periphery. On the shoe box panels, they were carved by Japanese traditional technique called as NAGURI, and it had the beautiful shaded expression,

corridorfulldes ©2020 Sensor Images
corridorfulldes ©2020 Sensor Images
detail ©2020 Sensor Images
detail ©2020 Sensor Images

The entrance of restaurant is planned on the second floor where it has low ceiling height, so it is very important to design the walls as eye-catching ones. For the entrance wall, we disassembled the traditional ASANOHA pattern to two different geometric layers, one layer has diamond pattern and the another has the equilateral triangle pattern. In front of the wall we can recognize it as ASANOHA, but it gradually shifts toward the periphery. On the shoe box panels, they were carved by Japanese traditional technique called as NAGURI, and it had the beautiful shaded expression,

sushi-bar ©2020 Sensor Images
sushi-bar ©2020 Sensor Images
hallfulldes ©2020 Sensor Images
hallfulldes ©2020 Sensor Images

On the third floor, there planned VIP rooms of calm atmosphere. For using enough height of attic, we expanded the set of staggered shelves called as CHIGAI-DANA up to the ceiling, and put the indirect lighting on them. This technique is reference of KASUMI-DANA at SHUGAKUIN imperial villa in Kyoto.

room ©2020 Sensor Images
room ©2020 Sensor Images
room ©2020 Sensor Images
room ©2020 Sensor Images
room ©2020 Sensor Images
room ©2020 Sensor Images

Drawings

axonome ©2020 Tsutsumi and Associates
axonome ©2020 Tsutsumi and Associates
concept parts ©2020 Tsutsumi and Associates
concept parts ©2020 Tsutsumi and Associates
1F Floor plan  ©2020 Tsutsumi and Associates
1F Floor plan ©2020 Tsutsumi and Associates
2F Floor plan  ©2020 Tsutsumi and Associates
2F Floor plan ©2020 Tsutsumi and Associates
3F Floor plan  ©2020 Tsutsumi and Associates
3F Floor plan ©2020 Tsutsumi and Associates
section a-a ©2020 Tsutsumi and Associates
section a-a ©2020 Tsutsumi and Associates
section b-b ©2020 Tsutsumi and Associates
section b-b ©2020 Tsutsumi and Associates

Program data

Address HangZhou,China
Area 260.2㎡
Interiors designers Tsutsumi and Associates
(Yoshimasa Tsutsumi、Xiuxiu Hong、Shuaipeng Luo、 ※Yaojun Peng,※Silang Zhang) ※intern
Lighting Design Ljus Design (Makiko Ishioka )
Facility Planning Beijing Dongzhouji Technical Consultation(Hoshiaki Ishikawa, Katsunori Takebayashi, Ryuji Yamazaki)
Construction Hangzhou Fengyuan Zhuangshi Sheji Gongcheng Youxian Gongsi
Photographs Sensor Images
Year May 2020

Editing and translation:@Ing , ©️FULLDES authorized publishing , copyright from the Author, Image copyright from the photographer or Company

Leave a comment