Office @ 63

Navi Mumbai, India

A series of architectural volumes create an office for a furniture contract company within their factory.

Reception ©2020 Vinesh Gandhi
Reception ©2020 Vinesh Gandhi

Volumes within volumes lend each functional part of the office their own identity. A large reception space is punctuated by a 36’ high seating area in the form of elliptical pods floating in a shallow reflecting pool at one end and a landscaped courtyard at the other end.

Towards one side, a 36’ high multifunctional space with movable modular platforms is designed to be used as a furniture display space, a seminar hall or a social interaction space. A cantilevered sweeping stairway spirals asymmetrically through this volume connecting the 3 levels of the office.

Corridor  ©2020 Vinesh Gandhi
Corridor ©2020 Vinesh Gandhi
Corridor ©2020 Vinesh Gandhi
Corridor ©2020 Vinesh Gandhi
Ground Floor Meeting Room ©2020 Vinesh Gandhi
Ground Floor Meeting Room ©2020 Vinesh Gandhi
Ground Floor Meeting Room ©2020 Vinesh Gandhi
Ground Floor Meeting Room ©2020 Vinesh Gandhi

Each of the spaces within the office is formed by elliptical volumes that create organic circulation spaces between them. A material palette of glass, metallic paint walnut and wood, sound insulation boards, cork and concrete accentuate each area differently.

First Floor Workstation Area ©2020 Vinesh Gandhi
First Floor Workstation Area ©2020 Vinesh Gandhi
First Floor Workstation Area ©2020 Vinesh Gandhi
First Floor Workstation Area ©2020 Vinesh Gandhi

Lighting is integrated into the design in multiple ways. Perforated partitions of wood fused with Plexiglas, pyramidal modules ceilings, a conference room with an installation of light-infused aluminium pipes.

First Floor - Conference Room ©2020 Vinesh Gandhi
First Floor – Conference Room ©2020 Vinesh Gandhi

On each level, large openings allow natural light into the internal spaces from the northern side and unobstructed views of the factory on the southern side.Exposed ducting & exposed structural steel supports allude to the industrial space of the factory along with the steel finishes for most of the partitions.

First Floor - Manager's Cabin ©2020 Vinesh Gandhi
First Floor – Manager’s Cabin ©2020 Vinesh Gandhi

Each of the workstation areas, the discussion rooms, the cabins, conference room, multi-functional space & video conferencing room based upon the client’s brief is individual in identity and arranged organically over 3 levels forming an architectural interior with a composition of varying volumes.

First Floor - Director's Cabin ©2020 Vinesh Gandhi
First Floor – Director’s Cabin ©2020 Vinesh Gandhi

项目图纸

Ground Floor ©2020  Sanjay Puri
Ground Floor ©2020 Sanjay Puri
First Floor ©2020  Sanjay Puri
First Floor ©2020 Sanjay Puri
Second Floor ©2020  Sanjay Puri
Second Floor ©2020 Sanjay Puri
Transverse Section ©2020  Sanjay Puri
Transverse Section ©2020 Sanjay Puri
Concept model ©2020  Sanjay Puri
Concept model ©2020 Sanjay Puri

Technical sheet

ClientNarsi&Associates
Area20,000 sq.ft.
LocationNavi Mumbai, India
Principal architectSanjay Puri
Project architextIshveen Bhasin,Abhishek Kadian

Editing and translation:@Yibu , ©️FULLDES authorized publishing , copyright from the Author, Image copyright from the photographer or Company

Leave a comment