Kolej-IN Social Center

Ankara, Turkey

Kolej-IN Social Center ©2012 Cemal Emden
Kolej-IN Social Center ©2012 Cemal Emden
Kolej-IN Social Center ©2012 Cemal Emden
Kolej-IN Social Center ©2012 Cemal Emden

Kolej-In, designed as an independent structure in TED Ankara College’s campus, serves as Graduates’ Association social center and it is placed in the campus’s south corner at the highest level of the topography. The building, which has a Central Anatolian vista stretching out to the West and the view of Lake Mogan in the South, incorporates its functions nested under a floating wooden roof. Some blocks occasionally protrude from the roof’s outline and reveal themselves.

Kolej-IN Social Center ©2012 Cemal Emden
Kolej-IN Social Center ©2012 Cemal Emden
Roof ©2012 Cemal Emden
Roof ©2012 Cemal Emden

As an important piece of the design, the pool appropriates the overall structure’s domain. All the other units of the building are both in visual and physical relations with the pool and the open spaces. The user can follow the physical and visual route between the inner and outer spaces; which mean the inside can be outside while the outside can join the inside.

Swimming Pool ©2012 Cemal Emden
Swimming Pool ©2012 Cemal Emden
Public Space ©2012 Cemal Emden
Public Space ©2012 Cemal Emden
Public Space ©2012 Cemal Emden
Public Space ©2012 Cemal Emden
Stained Glass ©2012 Cemal Emden
Stained Glass ©2012 Cemal Emden

The building is placed in a steep land and has its main entrance on the higher elevation. The user can find the spaces and the functions as a whole when accessed through the main entrance. The spaces embedded in the building’s transparency, create an easy perceptibility and relation with the vista; that sets the visitor free. The upper floor exhibits the overall integrity while the ground floor mixes functions with the user’s moves, and creates a relation with the green and the water.

Steep slopes ©2012 Cemal Emden
Steep slopes ©2012 Cemal Emden
Traffic flow ©2012 Cemal Emden
Traffic flow ©2012 Cemal Emden
Vertical Traffic ©2012 Cemal Emden
Vertical Traffic ©2012 Cemal Emden

Project information

ArchitectsUygur Architects
Project size7871㎡
Completion date 2012
Building levels3
PhotographCemal Emden

Editing and translation: @Ibo, ©️FULLDES authorized publishing, copyright from the Author, Image copyright from the photographer or Company

Leave a comment