BBC Pavilion

Cannes , France

The BBC Pavilion, a seminal project that was in development for almost two years, is a large-scale organic structure located on the beach front in Cannes. The building fuses an iconic sculptural aesthetic with highly innovative architectural functionality.

Project overview ©️2019 Edvinas Bruzas
Project overview ©️2019 Edvinas Bruzas
Project overview ©️2019 Edvinas Bruzas
Project overview ©️2019 Edvinas Bruzas

The ‘skin’ of the structure is foremost a mechanism for controlling the visual transparency of the building, but the sculptural composition of thousands of recyclable aluminium ‘petals’ results in an object of inherent natural beauty.

The undulating front of the building opens up during the day in a unique and complex mechanical concertina, exposing visitors to open views of the Mediterranean whilst referencing the performative nature of BBC Studios output.

GMS’ organic exterior is complimented by a sleek and finely crafted interior scheme designed by Universal Design Studio to create a unique and enhanced experience of the building for its many visitors.

The project was led by Cheerful Twentyfirst and Christine Losecaat and was built by York-based Stageone in a mere 6 day install.

Project drawings

Groud floor plan ©️2019 Giles Miller Studio
Groud floor plan ©️2019 Giles Miller Studio
First floor plan ©️2019 Giles Miller Studio
First floor plan ©️2019 Giles Miller Studio

Project information

ClientBBC Studios
Team leadCheerful 21st
Creative leadChristine Losecaat
Lead/InteriorUDS
FabricationStage One

Editing and translation: Chuichui, ©️FULLDES authorized publishing, copyright from the Author, Image copyright from the photographer or Company.

Leave a comment