BA SPACE+ Office

Hangzhou, China

BA SPACE+ Office ©2019 Qiang Shen
BA SPACE+ Office ©2019 Qiang Shen

The case of BA Design office is designed by Hongfei Yan from WJ Design. As the self-used office of design company, it makes more possibilities of the future office mode through diversified design, so as to realize people’s yearning for creative, pleasant and efficient working space.

01 Project background

 At the entrance, the white metal grid creates a buffer zone suitable for the physical and mental transition, carrying on the outdoor scenery and subtly relating to the interior aesthetics. The rich working scene is the designer’s deep practice of the current design view and life view, and it reflects the open, flexible and creative working concept of BA design by blurring the boundary between the indoor and outdoor spaces of the building. It provides space users with a different sensory experience.

Building entrance ©2020 Xi Zhang
Building entrance ©2020 Xi Zhang
Architectural Entrance Landscape ©2019 Qiang Shen
Architectural Entrance Landscape ©2019 Qiang Shen

02 About BASPACE+

The word “Space” means the unlimited expanse in which everything is located. The symbol “+” represents various possibilities, namely, experience. The value of design is not only the aesthetic practice of pursuing appearance, but also the portrayal of the state of mind between people and space. Therefore, the design team endowed the compound space with more functions , such as integrating office, meeting room, gym, negotiation room.

Entrance Foyer ©2020 Xi Zhang
Entrance Foyer ©2020 Xi Zhang

Compared with traditional office space, the design team focused on exploring, and breaking the boundaries of architecture, landscape and interior. By reconstructing the light, deconstructing the blocks, exploring the materials and people’s work and lifestyle. It is of thought liberation, minimalism and comfort office experience. The architectural thinking is skillfully applied to the interior design, connecting the functional areas with fluent lines, and interspersing different functions, independent and integrated, so as to be more consistent with the tonality of the architectural design institute.

Office Area ©2019 Qiang Shen
Office Area ©2019 Qiang Shen
Office & Fitness Area ©2020 Xi Zhang
Office & Fitness Area ©2020 Xi Zhang

03 Find Design Highlights

The designers perfectly combines the sensitivity of the building with the rationality of the structure, and through the demolition of the facade, the space utilization rate is improved to the best. The open-plan office presents a natural and unobstructed comfort after space extension, and can stimulate employees’ creative thinking. The huge cantilever of sintered stone breaks through the difficulty of structural design and catches people’s attention instantly. It’s worth mentioning that we use the whole stone massive texture to show the visual impact. Naturally, in the space between the transition of the rich exploration and guidance, people jump out of the frame, to reap the seeds of creativity.

Giant rock slab cantilever ©2020 Xi Zhang
Giant rock slab cantilever ©2020 Xi Zhang
Stairway Conference Room ©2020 Xi Zhang
Stairway Conference Room ©2020 Xi Zhang

Under the change of the interior space structure, the transmission and fusion of light have also produced multiple changes. Natural light through the glass, illuminates into it, vividly transforming the light and shadow effect. linear modulations and down lights constitute the design language. The designer makes use of the visual difference of different lighting systems to feel the real texture of the collision between light and materials. Metal, wood and stone are the performer of the space, giving of the feeling between false and real.

For architectural design companies, immediate, efficient and free communication is essential. The metal grid is continuous, both painting and landscape. On the one hand, what protected a vision to connect fully with daylighting. On the other hand, the space rhythm that lets neat and orderly space rhythm looks flexible. Meanwhile, the designer adopts low color saturation, removing the complicated design and decoration, reducing the oppression and bondage in the office, and creates a concise office space.

Interior details ©2020 Xi Zhang
Interior details ©2020 Xi Zhang
Interior details ©2020 Xi Zhang
Interior details ©2020 Xi Zhang
Interior details ©2020 Xi Zhang
Interior details ©2020 Xi Zhang
Interior details ©2020 Xi Zhang
Interior details ©2020 Xi Zhang

“Space always serves people. It takes office life as the material to extend, deducing any possibility of space aesthetic, and enabling people and space to make dialogue and interaction. In the process of creation, we will not deliberately pose, but do the depth of thinking and design logic.”Mr. Yan said,” it’s my honor to participate in the creation of the third phase of BA Design office space, which witnesses the vigorous development of the enterprise. As time goes by, there will be more wonderful stories happening. “

Project Drawing

Floor plan ©2020 WJ Design
Floor plan ©2020 Ba Space

Project information

Project NameBA Design Office Space
ClientsBA Design
DesignWJ Design
Chief DesignerHongfei Yan
DesignerBin He,Yiming Pan, Renxiang Li, Xia Huang, Hongliang Zhen
Completion Date2019.3
Project LocationHangzhou, China
Project Area890㎡
Main MaterialMetal Net, Florina cement tile, Leather, Wood Floor, Etc.
Lighting DesignJianhe Lighting Design
Soft DecorationLS Design
PhotographyQiang Shen,Xi Zhang

Editing and translation:@Yibu , ©️FULLDES authorized publishing , copyright from the Author, Image copyright from the photographer or Company

Leave a comment